Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-29@15:23:33 GMT

احکامي که بانوان روزه‌دار بايد رعايت کنند

تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۶۹۲۳۳۱

خبرگزاري آريا -


احکام استحاضه و نفاس براي بانوان

احکام استحاضه و نفاس براي بانوان روزه‌دار از توضيح المسائل جامع آيت‌الله سيستاني منتشر مي‌شود.

- اگر زن در شب ماه رمضان پيش از اذان صبح از حيض يا نفاس پاک شود و عمداً غسل نکند، و اگر وظيفه‌اش تيمم است و تيمم ننمايد، روزه آن روز را بايد تمام کند و قضاي آن را نيز بگيرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

و در روزه قضاي ماه رمضان اگر عمداً غسل و تيمم را ترک کند ـ بنا بر احتياط واجب ـ نمي‌تواند آن روز را روزه بگيرد.

- زني که در شب ماه رمضان از حيض يا نفاس پاک شده، اگر عمداً غسل نکند تا وقت تنگ شود، بايد تيمم نمايد، و روزه آن روزش صحيح است.

- اگر زن پيش از اذان صبح در ماه رمضان از حيض يا نفاس پاک شود و براي غسل وقت نداشته باشد، بايد تيمم نمايد، ولي لازم نيست تا اذان صبح بيدار بماند. و همچنين است حکم جنب در صورتي که وظيفه‌اش تيمم باشد.

- اگر زن نزديک اذان صبح در ماه مبارک رمضان از حيض يا نفاس پاک شود، و براي هيچ‌کدام از غسل و تيمم وقت نداشته باشد، روزه‌اش صحيح است.

ـ اگر زن بعد از اذان صبح از خون حيض يا نفاس پاک شود، يا در بين روز خون حيض يا نفاس ببيند، اگرچه نزديک مغرب باشد، روزه او باطل است.

- اگر زن غسل حيض يا نفاس را فراموش کند، و بعد از يک روز يا چند روز يادش بيايد، روزه‌هايي که گرفته صحيح است.

- اگر زن پيش از اذان صبح در ماه رمضان از حيض يا نفاس پاک شود و در غسل کوتاهي کند و تا اذان غسل نکند، و در تنگي وقت تيمم هم نکند ـ چنانچه گذشت ـ روزه آن روز را بايد تمام کند و قضا نمايد، ولي چنانچه کوتاهي نکند مثلاً منتظر باشد که حمام زنانه شود، اگرچه سه مرتبه بخوابد و تا اذان غسل نکند، و در تيمم کردن کوتاهي نکند، روزه او صحيح است.

- اگر زني که در حال استحاضه کثيره است، هرچند غسل‌هاي خود را به تفصيلي که در احکام استحاضه در مسأله (394) گفته شد بجا نياورد، روزه او صحيح است. همچنان که در استحاضه متوسطه اگرچه غسل نکند، روزه‌اش صحيح است.

- کسي که مسّ ميت کرده ـ يعني جايي از بدن خود را به بدن ميت رسانده ـ مي‌تواند بدون غسل مسّ ميت روزه بگيرد، و اگر در حال روزه هم ميت را مسّ نمايد، روزه او باطل نمي‌شود.

منبع:yjc.ir



منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۶۹۲۳۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقویم و اوقات شرعی یک شنبه ۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ به افق قم

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز قم، اوقات شرعی یک شنبه ۹ اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳ هجری شمسی برابر ۱۹ شوال ۱۴۴۵ هجری قمری و ۲۸ آوریل ۲۰۲۴ میلادی به شرح زیر است:       اذان صبح: ۰۳:۴۹ دقیقه   طلوع آفتاب: ۰۵:۱۹ دقیقه   اذان ظهر: ۱۲:۰۴ دقیقه   غروب آفتاب: ۱۸:۴۹ دقیقه   اذان مغرب: ۱۹:۰۸ دقیقه   نیمه شب: ۲۳:۱۸ دقیقه

دیگر خبرها

  • حماس: اگر اسرائیل خواسته‌ها را برآورده نکند، آتش‌بسی نخواهد بود
  • رژیم میوه ۳ روزه ؛ بگیریم یا نه؟
  • هدف از تحمیل بی‌حجابی به جامعه چیست؟
  • اوقات شرعی نهم اردیبهشت ماه به افق آبادان و خرمشهر
  • رئیس باید همین امشب از توخل عذرخواهی کند!
  • عصبانیت پوچتینو: وی‌اِی‌آر بارها به من و تیمم آسیب زده
  • تقویم و اوقات شرعی یک شنبه ۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ به افق قم
  • اوقات شرعی یکشنبه، نهم اردیبهشت
  • تبدیل شانزه‌لیزه به محوطه پیک‌نیک رایگان یک‌روزه
  • اوقات شرعی شنبه ۸ اردیبهشت در یزد